Mexické "rizoto" z Quinoy
hustavova.andre...
35 minút
Máte radi rizoto a radi by ste vyskúšali quinou? Genialita tohto receptu je v tom, že všetko dáte naraz na panvicu a počkáte cca 20 minút. Jedlo poskytne nielen kvalitné bielkoviny a vlákninu, ale aj plno antioxidantov, ktoré vás budú chrániť pred civilizačnými chorobami. A navyše nebudete mať ten “nepríjemný” pocit plnosti, ako keď skonzumujete bielu ryžu.
Suroviny:
- 1 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka quinoy
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 1 bal. paradajok v skle
- 1 šálka kukurice
- 1 ČL čili prášku
- 1/2 ČL kmínu
- 1 zrelé avokádo, na plátky alebo kocky
- 1 konzerva prepláchnutých červených fazúľ
- 2 PL čerstvých lístkov koriandra alebo petržlenu, nasekaných nadrobno
- 1/2 zelenej čili papričky. nakrájanej nadrobno
- soľ
- mleté čierne korenie
- šťava z 1 limetky
Postup práce:
Na panvicu dáme olej, pridáme cesnak a čili papričku, restujeme cca 1 minútu.
Pridáme quinou, zeleninový vývar, fazule, paradajky, kukuricu, čili prášok a kmín, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Privediem do bodu varu, prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu varenia a varíme cca 20 minút.
Nakoniec pridáme avokádo, šťavu z limetky, lístky koriandra a podávame.