Rýchle kari - vegan friendly

Aj vy stále cez týždeň riešite otázku rýchlej a zdravej večere? Toto jedlo nepatrí prípravou medzi ultrakrátke (do 10 minút), nejaké varenie je nutné, ale do 20 minút ho určite máte hotové. Nevyžaduje špeciálne vedomosti z indickej kuchyne, zvládne ho aj úplný začiatočník. Rýchle kari je nielen chutné, ale aj protizápalové a plné dobre využiteľného nemliečneho vápnika. Ak nemáte k dispozícii kokosové mlieko, môžete použiť akékoľvek iné rastlinné. Koriander môžete (s odpustením odborníkov na indickú kuchyňu) vymeniť za petržlenovú vňať. Niekto by mohol namietať, že to už nebude žiadne kari, my mu dáme za pravdu, ale aj tak si ho navaríme :-)
- 2 PL olivového alebo kokosového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 čL čerstvého strúhaného zázvoru
- 1 – 2 čL kvalitného kari
- soľ
- 1 konzerva uvareného cíceru (prepláchnite vodou)
- 2 balenia lahôdkového tofu
- 2 dcl kokosového mlieka (pokojne vymeňte za iné rastlinné)
- 3 nahrubo nastrúhané stredné zemiaky
- Koriander alebo petržlenová vňať