Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Podlesníky

Priemer: 4 (1 hlas)
Podlesníky
60 minút

Existuje vôbec niekto, kto by nemal rád podlesníky, resp. zemiakové placky? Recept je ľahký a dá sa pripraviť aj s náhradami múky a bez tuku. Najlepšie chutia pečené na peci a potreté maslom :) A dajú sa použiť aj ako príloha k mäsu, napríklad k restovanej pečienke alebo k bravčovému soté s lečom :) V niektorých regiónoch sa podávajú s bryndzou alebo s kapustou a slaninkou.

Suroviny: 
  • 800 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • olej - nemusí byť
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ, drvená rasca, majorán, čierne korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
Postup práce: 
Na jemnom strúhadle postrúhajte očistené zemiaky. Môžete ich aj rozmixovať, ale nesmie to byť úplne dohladka. Pridajte vajíčko, soľ, majoránku, korenie, a rascu. Cesnak popučte, cibuľu nasekajte úplne najemno a pridajte k zmesi. Nakoniec postupne, podľa potreby, prisypujte múku. Všetko spolu zmiešajte a ochutnajte či je dosť soli. Na rozohriatom oleji alebo masti vytvorte z cesta placku a z oboch strán opečte. Niekedy je ideálne upiecť prvý podlesníček na skúšku a podľa toho zmes dochutiť. Pre deti je vhodné menej soli a korenia. Môžete prvých pár podlesníkov okoreniť menej a korenie pridať až ku koncu, keď už budete piecť len pre seba :) V prípade, že máte dobrú panvicu, dajú sa podlesníky piecť aj úplne bez tuku. Najlepšie chutia pečené na peci a potreté maslom :)
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu