Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Karfiolová polievka

Priemer: 4 (1 hlas)
Karfiolová polievka
25 minút

Krémová karfiolová polievka, ktorá výborne chutí a skutočne zasýti.

Suroviny: 
  • 1 menší karfiol
  • 1-2 ks mrkva
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 2-3 zemiaky
  • menšia cibuľa
  • drobná polievková cestovina alebo staré pečivo
  • vegeta, mletá rasca, čierne korenie, maggi
  • trocha oleja alebo maslo
Postup práce: 
Cibuľu pokrájame nadrobno, karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu osmažíme na troche masla alebo oleja, pridáme karfiol a mrkvu, osmažíme, okoreníme vegetou a pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a varíme domäkka. Po zmäknutí odoberieme trochu horúcej polievky do misky a zamiešame tam smotanu a mlieko. Vlejeme späť do hrnca a polievku rozmixujeme. Môžeme odložiť zopár kúskov zeleniny bokom a potom vrátiť naspäť do rozmixovaného krému. Podľa potreby môžeme rozriediť mliekom. Prevaríme. Okoreníme rascou. Môžeme použiť korenie, maggi, prípadne aj strúčik rozpučeného cesnaku. Polievku podávame s opraženým chlebom, alebo do nej môžeme pred koncom zavariť drobnú cestoviny, napr. písmenká.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu