Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Mrkvový koláč

Priemer: 5 (1 hlas)
Mrkvový koláč
80 minút

Mrkvový koláč je tradičný múčnik, ktorý sa dá pripraviť na viacero spôsobov. My ho občas podávame vo forme biskupského chlebíka, inokedy v muffinových košíčkoch, či dokonca ako lahodný zákusok s mascarpone polevou. A niekedy len-tak - potretý džemom a posypaný grankom. Vždy je to delikatesa!

Suroviny: 
  • 200 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 500 g mrkvy
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • šťava a kôra z citróna - nie je nutná
  • džem, postrúhaná čokoláda či iná forma polevy
  • posekané vlašské orechy, kandizované ovocie
Postup práce: 
Žĺtky, cukor a olej vyšľaháme do penista. Mrkvu očistíme, najemno postrúhame a pridáme do misy. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva ho striedavo zamiešavame do cesta. Pridáme šťavu z citróna, orechy, hrozienka, prípadne iné kandizované ovocie. Premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 170°C. Vychladnutý koláč ozdobíme podľa chuti.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu