Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Ovocná torta pre deti

Bez hodnotení
Ovocná torta pre deti
80 minút

Asi sa nenájde dieťa, ktoré by nemala rado sladké dezerty. Celozrnná špaldová múka v kombinácii s ovocím vyčarí úsmev na tvári nielen vám rodičom, ale najmä vašim detičkám. V recepte môžete namiesto vajíčok použiť aj biele tofu alebo banány. 

Suroviny: 
  • 5 ks vajec alebo 1 biele tofu alebo 2 ks banánov (pre deti mladšie ako 12 mesiacov volíme banány)
  • javorový sirup alebo brezový cukor (pre diabetikov a malé deti) podľa potreby
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 70 g ovsenej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 60 g olivového oleja
  • 60 g vlažnej vody
  • ½ balíčka bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
  • rôzne druhy sladkého ovocia: čučoriedky, maliny, jahody, hrušky …(u detí voľte druh ovocia podľa veku)
  • mandle
  • kakao podľa potreby
Postup práce: 
Postup č. 1 Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vložíme do misy, pridáme vlažnú vodu, olej, javorový sirup a dobre premiešame. Múky spolu premiešame, pridáme kypriaci prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ďalej postupujeme tak, že do žĺtkov pridáme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Pridáme múku a opäť zľahka premiešame. Okrúhlu nádobu na pečenie vymastíme olejom a posypeme múkou. Polovicu hotovej zmesi nalejeme do nádoby, do zvyšnej časti pridáme kakao, premiešame a opäť nalejeme na nádoby. Jemne premiešame obe druhy cesta. Umyté, na kocky nakrájané ovocie obalíme múkou (aby nám ovocie nepadlo na spodok nádoby), poukladáme na cesto, pridáme mandle a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry na 185 ºC cca 30 – 40 minút. Cesto vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a podávame :-) Postup č. 2 Tofu alebo banány rozmixujeme mixérom na hladký krém. Do nádoby dáme vodu, olej, javorový sirup, rozmixované tofu alebo banány a dobre premiešame. Múky spolu premiešame, pridáme kypriaci prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť. Obe zmesi spolu zľahka zmiešame a ďalej postupujeme podľa vyššie uvedených krokov (postup č.1)
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu