Polievka z pomarančov a kešu
hustavova.andre...

45 minút
Dáme ruku do ohňa, že takúto polievku si často nevaríte. Samozrejme nie je iba z pomarančov a kešu. Správne by sa asi mala volať ázijská mrkvová polievka. Ale veď vyskúšajte a napíšte vám ako chutila.
Suroviny:
- 1 – 2 ČL kokosového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na malé kocky
- 2 šálky bielej cibule, nakrájanej na malé kocky
- 5 šálok karotky, ošúpanej a na kocky nakrájanej
- 1 šálka surovej pomarančovej šťavy
- 5 šálok zeleninového vývaru
- 2 – 3 PL nastrúhaného zázvoru
- 3/4 šálky pomletých kešu orieškov
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup práce:
Do hrnca dáme olej, cesnak a cibuľu, restujeme cca 4 – 5 minút.
Pridáme mrkvu, zeleninový vývar a 2 ČL strúhaného zázvoru.
Premiešame, privedieme do bodu varu, znížime teplotu varenia a varíme cca 20 minút.
Polievku odstavíme a necháme vychladnúť (cca 10 minút).
Pridáme pomarančovú šťavu.
Do polievky nasypeme kešu a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na krémovú konzistenciu.
Podľa chuti dochutíme soľou, mletým čiernym korením a zázvorom.
Podávame napr. s celozrnným chlebom.
Naša rada:
Kešu namočte na minimálne 30 minút do vody.