Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Parené buchty

Bez hodnotení
Parené buchty
120 minút

Parené buchty má každý rád. Je to jednoducho mlska :)

Suroviny: 
  • 500g polohrubá múka
  • 125 ml voda + 125 ml mlieko
  • 1 čl soľ
  • 1 vajce
  • 2 PL olej
  • 1 vrecko droždia/ asi 7gr.
  • 2 PL kryštálový cukor
Postup práce: 
3-4 PL múky zamiešame vo vlažnom mlieku s vodou, nasypeme kvasnice, posypeme cukrom a na teplom mieste necháme asi 30 minút podkysnúť. Následne pridáme zvyšnú múku a ostatné suroviny. Vypracujeme vláčne cesto a znova necháme podkysnúť zhruba 30-40 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na malé kúsky a z každého kúska vytvarujeme malé koliesko,Naň položíme pripravenú plnku (napr. slivkový lekvár, mletý mak s cukrom a pod.) Vytvarujeme buchtičky, trochu ich pomúčime, naukladáme vedľa seba s miernym odstupom a prikryjeme čistou utierkou. Necháme ich ešte približne 15-20 minút podkysnúť. Pre parením je vhodné všetky buchty potrieť olejom alebo maslom, aby sa nelepili. Pripravíme si hrniec a do neho sitko na parenie. Hrniec naplníme vodou tak, aby nesiahala až po spodok sitka. Na sitko položíme buchty tak, aby sa nedotýkali. Privedieme vodu k varu a prikryté pomaly paríme. Po 10 minútach vytiahneme buchty na drevenú dosku, popicháme špáradlom a necháme trošku obschnúť. Môžeme potrieť ešte trochou masla, aby ďalej nevysychali. Servírujeme posypané grankom, makom alebo opraženou strúhankou, poliate roztopeným maslom, prípadne tak, ako máme radi.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu