Domáci sendvič
hustavova.andre...

Pripraviť domáci sendvič nie je vôbec ťažké. Zvládne to aj dieťa ☺. Takže uviažte ratolestiam zásterky a hor sa do toho.
Potrebujeme:
¼ šálky teplej vody
¾ lyžičky droždia
1 PL medu
1 PL oleja
1/8 lyžičky soli
¾ šálky polohrubej múky
Postup:
- Zmiešajte vodu a droždie.
- Pridajte olej, med, múku, soľ a miešajte asi 10 minút. Ak je cesto príliš lepkavé, pomaly prisypujte viac múky.
- Vyhnietené cesto nechajte kysnúť na teplom mieste tak hodinku – dve.
- Vykysnuté cesto môžete rozdeliť na dve časti, alebo ho upiecť vcelku.
- Rúru si vyhrejte na 200°C a pečte asi 15 minút. Rešpektujte skúsenosti s vašou rúrou.
- Hotový chlebík je trochu nasladlý a veľmi jemný – takmer ako klasická veka.
- Nám chutí pripečený v hriankovači s trochou džemu.