Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Kalerábová polievka

Priemer: 4.5 (2 hlasov)
Kalerábová polievka
40 minút

Túto kalerábovú polievku pokojne môžeme nazvať aj " čo záhradka v lete dala". Spájajú sa v nej všetky suroviny, ktoré nám v letnom období dokáže poskytnúť dobrá úroda. Pre tých, ktorí záhradku nemajú, je tu vždy možnosť zadovážiť suroviny v supermakete alebo na trhu.

Suroviny: 
  • 100g kalerábu
  • 50g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 20g masla
  • masť alebo olej
  • 50g zeleného hrášku
  • soľ, korenie, mletá rasca, maggi
  • 30g hladkej múky
Postup práce: 
Očistený kaleráb a mrkvu pokrájame na tenšie malé rezance alebo nahrubo postrúhame. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na masle alebo na oleji, pridáme pripravenú zeleninu a vylúpaný zelený hrášok, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme takmer do mäkka. Potom osolíme, okoreníme podľa chuti a zaprášime hladkou múkou. Dovaríme. Hladkú múku možno vynechať a namiesto toho časť polievky odobrať, zmixovať ponorným mixérom a vrátiť späť. Ak máte radi hustejšiu konzistenciu, môžete pred koncom varenia pridať drobnú cestovinu, napríklad písmenká alebo mušličky.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu