Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Kuracie stehno na smotane

Kuracie stehno na smotane

Priemer: 4 (2 hlasov)
Foto: Shutterstock
60 minút

Mnohí z nás toto jedlo poznajú ako perkelt na smotane. Je to obľúbená detská lahôdka.

Suroviny: 
  • 2 - 3 ks vykostené kuracie stehno
  • 1 ks cibuľa
  • mletá sladká červená paprika
  • soľ a korenie alebo vegeta
  • 2 PL paradajkový pretlak alebo hustý kečup
  • 1 a 1/2 dcl šľahačková smotana
  • 1 PL hladkej múky
  • olej
Postup práce: 
Kuracie stehno nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno. Mäso krátko opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme, necháme zatiahnuť a pridáme mletú sladkú papriku. Výdatne ho poprášime a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Tesne pred koncom môžeme pridať pretlak alebo kečup. Keď je mäso mäkké, zahustíme ho múkou a smotanou a necháme asi minútu prevariť. Podľa chuti pridáme soľ alebo korenie. Podávame s haluškami alebo cestovinovými kolienkami.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu