Kuracie stehno na smotane
hustavova.andre...
Foto: Shutterstock
60 minút
Mnohí z nás toto jedlo poznajú ako perkelt na smotane. Je to obľúbená detská lahôdka.
Suroviny:
- 2 - 3 ks vykostené kuracie stehno
- 1 ks cibuľa
- mletá sladká červená paprika
- soľ a korenie alebo vegeta
- 2 PL paradajkový pretlak alebo hustý kečup
- 1 a 1/2 dcl šľahačková smotana
- 1 PL hladkej múky
- olej
Postup práce:
Kuracie stehno nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno. Mäso krátko opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme, necháme zatiahnuť a pridáme mletú sladkú papriku. Výdatne ho poprášime a ešte chvíľu restujeme. Podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka. Tesne pred koncom môžeme pridať pretlak alebo kečup. Keď je mäso mäkké, zahustíme ho múkou a smotanou a necháme asi minútu prevariť. Podľa chuti pridáme soľ alebo korenie. Podávame s haluškami alebo cestovinovými kolienkami.