Obrátené rezne
hustavova.andre...
120 minút
Obrátené rezne sú obľúbenou pochúťkou na každú príležitosť. Sú krehké, šťavnaté a nenáročné na prípravu.
Suroviny:
- 4 hovädzie alebo bravčové rezne
- 2 vajcia
- strúhanka
- olej
- 1 cibuľa
- 2 čl horčice
- 2 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
- soľ, korenie, vegeta
- 1/2 PL hladkej múky
Postup práce:
Na dosku nasypem strúhanku a osolené, okorenené rezne v nej vyklepem z oboch strán. Každý namočím do rozšľahaných vajíčok s trochou soli a opražím na rozpálenom oleji. Vo väčšej panvici alebo v hrnci opražím nakrájanú cibuľu, pridám trochu vody, kečup a horčicu. Do šťavy uložím rezne a dusím do mäkka. Podľa potreby podlievam. My máme radi viac šťavy, takže zvyknem priliať viac vody. Keď je mäso mäkké, vytiahnem ho na tanier, prikryjem a šťavu zahustím hladkou múkou. Následne ju rozmixujem do hladka. Rezne vložím späť. Podávam so zemiakovou kašou, ale vhodné sú aj hranolky alebo opekané zemiaky a kyslá uhorka.
Mohlo by sa vám hodiť...