Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Polievka z fazuľových luskov

Bez hodnotení
Polievka z fazuľových luskov
40 minút

Sladkokyslú polievku z fazuľkových luskov si každý z nás pamätá z detstva. Pravdupovediac, nepatrila medzi tie "obľúbené". Dnes je našťastie všetko inak a táto polievka je stálicou na našom stole:) Mojim skeptickým deťom som spočiatku tvrdila, že je to polievka s bielym podlhovastým hráškom, pretože hrášok zbožňovali. Časom som tieto informácie obmieňala podľa toho, ktorú ingredienciu práve "ľúbili" alebo "neľúbili". V každom prípade ide o veľmi chutnú polievku a určite odporúčam pripraviť si ju .

Suroviny: 
  • 1 hrnček fazuľových luskov
  • 1 menšia cibuľa
  • asi 4-5 zemiakov
  • soľ, korenie, vegeta
  • kúsok masla
  • 500 ml mlieka
  • 1 dcl šľahačkovej smotany/alebo ešte jeden kúsok masla
  • kôpor
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1PL cukor a 1 PL ocot
  • 1PL polohrubej múky - ale nemusí byť
Postup práce: 
Cibuľu speníme na masle a pridáme k nej lusky nakrájané na malé kúsky.
Chvíľu restujeme, pridáme soľ, korenie a môžeme aj trochu vegety.
Zalejeme trochou vody, pridáme pokrájané zemiaky a dolejeme vodu podľa potreby. Odporúčam radšej menej, pretože v závere pridávame 1/2l mlieka a objem sa ešte zdvihne.
Varíme takmer do zmäknutia zemiakov - t.j. asi 15-20 minút.
V mlieku si rozmiešame polohrubú múku a vlejeme do polievky. Môžeme pridať aj trochu šľahačkovej smotany, alebo ju nahradíme kúskom masla.
Necháme prevrieť, pridáme lyžičku horčice a dochutíme kôprom, cukrom a octom. Podľa chuti môžeme pridať aj iné korenie.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu