Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Slivkové gule bez zemiakov

Priemer: 5 (1 hlas)
90 minút

Tradičné cesto na slivkové gule sa robí zo zemiakov, alebo z tvarohu. Toto cesto je omnoho jednoduchšie a rýchlejšie. Vyskúšajte.

Suroviny: 
  • hladká múka
  • voda
  • soľ
Postup práce: 
Hladkú múku zmiešam s vodou a soľou. Postupne pridávam ingrediencie podľa toho, ako sa s cestom pracuje. Mala by vzniknúť polotuhá hmota. Vyvaľkám plát, pokrájam ho na štvorčeky. Na každý kúsok položím ovocie alebo lyžičku lekváru a tvarujem guľky. Niekedy zvyknem robiť pirohy. Hotové gule alebo pirohy hodím do vriacej osolenej vody a počkám, kým vyplávajú na povrch. Podávam poliate čokoládou. Roztopím kúsok masla, trochu čokolády, pridám kakao, olej, lyžičku sirupu a trochu cukru a všetko spolu nechám rozpustiť vo vodnom kúpeli.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu