Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Špenátové halušky

Špenátové halušky

Priemer: 5 (1 hlas)
Foto: Shutterstock
30 minút

Zemiakové halušky sú všeobecne obľúbené u detí aj u dospelých. Skúste si pripraviť tieto špenátové a uvidíte, že nie sú o nič horšie :) 

Suroviny: 
  • 250 g špenátové pretlaku
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 150 g hladkej múky
  • 1 PL masla
  • 50 g taveného syra
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • čierne korenie a soľ
Postup práce: 
Pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce, trochu korenia a soľ. Vypracujeme hladké, stredne husté cesto. Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým všetky nevyplávajú na povrch. Halušky prepláchneme vodou a premiešame s maslom. Syr zmiešame so smotanou, prehrejeme a zamiešame do halušiek. Môžeme pridať aj na kocečky nakrájanú šunku, alebo opečenú slaninku.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu