Špenátové halušky
hustavova.andre...
Foto: Shutterstock
30 minút
Zemiakové halušky sú všeobecne obľúbené u detí aj u dospelých. Skúste si pripraviť tieto špenátové a uvidíte, že nie sú o nič horšie :)
Suroviny:
- 250 g špenátové pretlaku
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 150 g hladkej múky
- 1 PL masla
- 50 g taveného syra
- 150 ml smotany na šľahanie
- čierne korenie a soľ
Postup práce:
Pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce, trochu korenia a soľ. Vypracujeme hladké, stredne husté cesto. Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým všetky nevyplávajú na povrch. Halušky prepláchneme vodou a premiešame s maslom. Syr zmiešame so smotanou, prehrejeme a zamiešame do halušiek. Môžeme pridať aj na kocečky nakrájanú šunku, alebo opečenú slaninku.