Tradičný voňavý perník
hustavova.andre...

40 minút
Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept, z ktorého vyčaríte ten najlahodnejší perník, aký ste kedy jedli :) Môžete ho upiecť na plechu alebo cesto rozdeliť do mafinových košíčkov.
Suroviny:
- 2 hnčeky hladkej múky
- 1hrnčeky polohrubej múky
- 2 hrnček mlieka
- 1 hrnček oleja
- 2 vajíčka
- 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 čokoládový puding
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 3 PL kakaa
- 3 PL džemu
- 1 čl škorice
- hrozienka a nasekané orechy
Postup práce:
V jednej mise zmiešame všetky sypké suroviny a v druhej vyšľaháme tekuté. Tekutú zmes opatrne vmiešame do sypkej a poriadne premiešame.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 20-25 minút. Upečený horúci perník potrieme džemom a posypeme kokosom alebo polejeme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a pokrájame.