Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Tradičný voňavý perník

Priemer: 5 (1 hlas)
Tradičný voňavý perník
40 minút

Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept, z ktorého vyčaríte ten najlahodnejší perník, aký ste kedy jedli :) Môžete ho upiecť na plechu alebo cesto rozdeliť do mafinových košíčkov.

Suroviny: 
  • 2 hnčeky hladkej múky
  • 1hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnček mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 2 vajíčka
  • 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 čokoládový puding
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL džemu
  • 1 čl škorice
  • hrozienka a nasekané orechy
Postup práce: 
V jednej mise zmiešame všetky sypké suroviny a v druhej vyšľaháme tekuté. Tekutú zmes opatrne vmiešame do sypkej a poriadne premiešame. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 20-25 minút. Upečený horúci perník potrieme džemom a posypeme kokosom alebo polejeme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a pokrájame.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu