Bulgur s vajíčkom
hustavova.andre...
20 minút
Recepty s vajcom sú v našej rodine veľmi obľúbené. Medzi tie "zdravšie" patrí vajíčkový bulgur, ktorý jedávame len tak, prípadne so šalátom alebo s mäskom.
Suroviny:
- 350 ml hrubý bulgur
- 700 ml voda
- 1 čl soľ
- 50 g maslo
- vajcia podľa chuti, cca 5 ks
- olej alebo maslo
Postup práce:
Bulgur orestujeme na troche oleja. Zalejeme ho vodou, osolíme a premiešame. Navrch položíme pár kúskov masla a prikryjeme pokrievkou. Varíme na miernom plameni cca 12-15 minút. Občas môžeme zatriasť hrncom, ale nemiešame.Keď sa vyparí zhruba 3/4 vody, môžeme bulgur odstaviť a nechať pod pokrievkou "dôjsť". Do hotového bulguru zamiešame praženicu. Ideálne, ak nie je príliš tuhá. Môžeme podávať.