Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Polievka zo sladkej kukurice a mandľového mlieka

Bez hodnotení
Polievka zo sladkej kukurice a mandľového mlieka
30 minút

Ak neviete odolať chuti sladkej kukurice, toto ročné obdobie jej ponúka naozaj dostatok. Polievka je v kombinácii s čerstvou zeleninou a mandľovým mliekom doslova rajom pre naše chuťové poháriky. 

Suroviny: 
  • 3 PL olivového oleja
  • 1/2 stredne veľkej bielej cibule, nakrájanej na malé kúsky
  • 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 4 menšie ružové zemiaky, nakrájané na štvrtinky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 čerstvé kukurice, nastrúhané na strúhadle (prípadne ostrým nožom)
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 2 – 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
  • 1 – 2 PL droždia Tebi
Postup práce: 
Do hrnca dáme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak, restujeme cca 3 – 4 minúty. Pridáme zemiaky, soľ a mleté čierne korenie, premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 4 – 5 minút. Ďalej pridáme väčšinu časť kukurice (zvyšok si necháme na ozdobenie), vývar, mandľové mlieko, prikryjeme a na miernom ohni varíme dovtedy, kým zemiaky nebudú mäkké. Uvarenú ju vložíme do mixéra na smoothies, pridáme droždie a rozmixujeme na hladký krém. Po dôkladnom rozmixovaní ju nalejeme späť do hrnca, privedieme k varu, dochutíme soľou a korením a varíme ešte cca 10 minút (čím dlhšie ju budeme variť, tým bude hustejšia). Polievku rozdelíme na taniere, ozdobíme kukuricou, prípadne zmesou rôznej zeleniny a podávame.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu