Polievka zo sladkej kukurice a mandľového mlieka
hustavova.andre...

30 minút
Ak neviete odolať chuti sladkej kukurice, toto ročné obdobie jej ponúka naozaj dostatok. Polievka je v kombinácii s čerstvou zeleninou a mandľovým mliekom doslova rajom pre naše chuťové poháriky.
Suroviny:
- 3 PL olivového oleja
- 1/2 stredne veľkej bielej cibule, nakrájanej na malé kúsky
- 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 4 menšie ružové zemiaky, nakrájané na štvrtinky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 čerstvé kukurice, nastrúhané na strúhadle (prípadne ostrým nožom)
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
- 2 – 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 1 – 2 PL droždia Tebi
Postup práce:
Do hrnca dáme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak, restujeme cca 3 – 4 minúty.
Pridáme zemiaky, soľ a mleté čierne korenie, premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 4 – 5 minút.
Ďalej pridáme väčšinu časť kukurice (zvyšok si necháme na ozdobenie), vývar, mandľové mlieko, prikryjeme a na miernom ohni varíme dovtedy, kým zemiaky nebudú mäkké.
Uvarenú ju vložíme do mixéra na smoothies, pridáme droždie a rozmixujeme na hladký krém.
Po dôkladnom rozmixovaní ju nalejeme späť do hrnca, privedieme k varu, dochutíme soľou a korením a varíme ešte cca 10 minút (čím dlhšie ju budeme variť, tým bude hustejšia).
Polievku rozdelíme na taniere, ozdobíme kukuricou, prípadne zmesou rôznej zeleniny a podávame.