Ryžová kaša s kokosom, jablkom a hroznom
hustavova.andre...

40 minút
Máte radi ochutenú mliečnu ryžu, a ešte radšej si ju kupujete v obchode? Vyskúšajte pre zmenu domácu variantu s obsahom čerstvého ovocia, strúhaného kokosu a nesladeného ovseného mlieka. Takto pripravená ryžová kaša je nielen chutná ale aj zdravá.
Suroviny:
- 2 a 1/4 šálky ovseného mlieka
- 1/3 šálky celozrnnej ryže guľatej
- 1/8 ČL soli
- 3 PL kokosového cukru, stevie alebo javorového sirupu
- 1/4 ČL mletej škorice
- 1/2 bourbon vanilky
- strúhaný kokos, zelené jablko a hrozno
Postup práce:
Do hrnca dáme mlieko, ryžu, soľ a zmes premiešame.
Privedieme k bodu varu, následne znížime teplotu varenia na stredný stupeň a za občasného miešania varíme do mäkka.
Keď je ryža uvarená, vanilkový struk pozdĺžne prerežeme, lyžičkou vydlabeme čerstvú vanilku a pridáme do ryže.
Ďalej pridáme cukor, škoricu a miešame cca 5 minút, kým sa nám všetky ingrediencie nespoja a kaša nezhustne.
Uvarenú kašu odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť a následne odstáť v chladničke min. 1 hodinu, prípadne cez noc.
Pred konzumáciou pridáme čerstvé ovocie a kokos.