Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Ryžová kaša s kokosom, jablkom a hroznom

Ryžová kaša s kokosom, jablkom a hroznom

Bez hodnotení
Ryžová kaša s kokosom, jablkom a hroznom
40 minút

Máte radi ochutenú mliečnu ryžu, a ešte radšej si ju kupujete v obchode? Vyskúšajte pre zmenu domácu variantu s obsahom čerstvého ovocia, strúhaného kokosu a nesladeného ovseného mlieka. Takto pripravená ryžová kaša je nielen chutná ale aj zdravá. 

Suroviny: 
  • 2 a 1/4 šálky ovseného mlieka
  • 1/3 šálky celozrnnej ryže guľatej
  • 1/8 ČL soli
  • 3 PL kokosového cukru, stevie alebo javorového sirupu
  • 1/4 ČL mletej škorice
  • 1/2 bourbon vanilky
  • strúhaný kokos, zelené jablko a hrozno
Postup práce: 
Do hrnca dáme mlieko, ryžu, soľ a zmes premiešame. Privedieme k bodu varu, následne znížime teplotu varenia na stredný stupeň a za občasného miešania varíme do mäkka. Keď je ryža uvarená, vanilkový struk pozdĺžne prerežeme, lyžičkou vydlabeme čerstvú vanilku a pridáme do ryže. Ďalej pridáme cukor, škoricu a miešame cca 5 minút, kým sa nám všetky ingrediencie nespoja a kaša nezhustne. Uvarenú kašu odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť a následne odstáť v chladničke min. 1 hodinu, prípadne cez noc. Pred konzumáciou pridáme čerstvé ovocie a kokos.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu