Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Skvelá jablková štrúdľa bez kysnutia

Skvelá jablková štrúdľa bez kysnutia

Priemer: 4.2 (5 hlasov)
Skvelá štrúdľa bez kysnutia
50 minút

Jednoduchý a rýchly recept na štrúdľové cesto bez kvasníc. Okrem jablkovej plnky môžeme vyskúšať aj iné obmeny - orechovú, makovú, či tvarohovú.

Suroviny: 
  • 250g hl. múky a trochu na pomúčenie dosky pri vaľkaní
  • 250g hrudkovitého tvarohu
  • 250 g Hery
  • trošku soli
  • vajíčko
  • 4 stredne veľké nastrúhané jablká
  • mletý cukor, škorica alebo perníkové korenie
  • hrozienka alebo brusnice - nemusia byť
  • džem
Postup práce: 
Z Hery, tvarohu, múky a štipky soli vypracujeme hladké cesto. Treba ho trpezlivo hnietiť, kým dosiahne požadovanú formu, ale potom sa s ním výborne pracuje. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou a mletým cukrom podľa chuti. Prihodíme hrozienka. Premiešame, necháme pár minút postáť a potom vytlačíme zo zmesi prebytočnú šťavu. Na vyvaľkaný plát cesta natrieme trochu džemu a rozotrieme jablkovú zmes. Cesto zvinieme a kraje založíme, aby plnka nevytekala. Štrúdľu, alebo štrúdle, preložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C asi 25 minút.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu