Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Švédske mäsové guľky so smotanovou omáčkou

Bez hodnotení
Švédske mäsové guľky
60 minút

Keď máme na obed mäsové guľky, naše deti sa pretekajú, kto zje viac:) Smotanová omáčka sa dá navyše použiť aj k iným mäsovým jedlám.

Suroviny: 
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 2 -3 dcl smotany/ alebo mlieka/ a vody
  • 2 1/2 PL cibule nakrájanej najemno
  • 1/2 dcl strúhanky/ môže byť aj viac
  • 2 vychladnuté uvarené zemiaky
  • 4-5 PL masla
  • soľ a biele korenie
  • 1 dcl šľahačkovej smotany na omáčku
  • 2 dcl vody alebo mäsového vývaru
  • sójová omáčka
  • 1 PL hladkej múky alebo zemiakového škrobu
  • soľ a biele korenie
Postup práce: 
Na dvoch lyžiciach rozpusteného masla osmažíme cibuľu dozlata. Rozmačkáme zemiaky a strúhanku zvlhčíme trochou vody. Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme hladkú hmotu, ktorú okoreníme soľou, bielym korením, prípadne aj rozdrveným novým korením. Zo zmesi vytvarujeme guličky a pováľame ich na pomúčenej doske. Guličky pomaly smažíme na väčšom množstve masla. Omáčku pripravíme tak, že do kastróliku nalejeme 2 dcl vriacej vody alebo vývaru. Vlejeme smotanu a ak je treba, zahustíme múkou. Okoreníme. Jedlo servírujeme so zemiakovou kašou a brusnicovým džemom.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu