Zeleninové fašírky z pšena
hustavova.andre...
50 minút
Prinášame zdravšiu alternatívu k obľúbeným mäsovým fašírkam pre vašu rodinu: zeleninové fašírky z pšena. Ak ste pšeno ešte nikdy nejedli, toto je celkom chutný spôsob ako si ho prvýkrát vyskúšať.
Suroviny:
- 200 g pšena
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá červená cibuľa
- za hrsť ovsených vločiek
- za hrsť petržlenovej vňate
- údené tofu
- 1 vajce
- majoránka
- soľ
- olivový olej
Postup práce:
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov °C.
Pšeno sparíme 2 – 3 x vriacou vodou a ovsené vločky namočíme do vody.
Pšeno uvaríme v osolenej vode cca 20 minút (v pomere 1:2), necháme vychladnúť.
Cibuľu orestujeme na olivovom oleji.
Do vychladnutého pšena pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, orestovanú cibuľu, ovsené vločky zbavené vody, rozdrvené údené tofu, majoránku, vajce, soľ a zmes premiešame.
Zo zmesi vytvarujeme bochníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do ružova.
“fašírky” necháme vychladnúť (v opačnom prípade by sa nám rozpadli) a podávame so zeleninovým šalátom.