Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Zeleninové fašírky z pšena

Zeleninové fašírky z pšena

Bez hodnotení
Zeleninové fašírky z pšena
50 minút

Prinášame zdravšiu alternatívu k obľúbeným mäsovým fašírkam pre vašu rodinu: zeleninové fašírky z pšena. Ak ste pšeno ešte nikdy nejedli, toto je celkom chutný spôsob ako si ho prvýkrát vyskúšať. 

Suroviny: 
  • 200 g pšena
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá červená cibuľa
  • za hrsť ovsených vločiek
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • údené tofu
  • 1 vajce
  • majoránka
  • soľ
  • olivový olej
Postup práce: 
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov °C. Pšeno sparíme 2 – 3 x vriacou vodou a ovsené vločky namočíme do vody. Pšeno uvaríme v osolenej vode cca 20 minút (v pomere 1:2), necháme vychladnúť. Cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Do vychladnutého pšena pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, orestovanú cibuľu, ovsené vločky zbavené vody, rozdrvené údené tofu, majoránku, vajce, soľ a zmes premiešame. Zo zmesi vytvarujeme bochníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do ružova. “fašírky” necháme vychladnúť (v opačnom prípade by sa nám rozpadli) a podávame so zeleninovým šalátom.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu