Zemiakové posúchy od maminky
hustavova.andre...

20 minút
Posúchy od maminky sú naozaj od mojej mamy. Tento recept mi dala kedysi dávno, v čase, keď som ešte nemala deti, pretože som posúchy zbožňovala. Dnes ich milujú aj moje ratolesti.
Suroviny:
- uvarené a popučené zemiaky, resp. zvyšné zemiaky z predošlého dňa
- vajce
- hladká alebo polohrubá múka
- prášok do pečiva
- soľ - ak sú zemiaky dosť slané, tak ani netreba
Postup práce:
Zemiaky uvaríme a popučíme. Môžeme použiť aj zemiaky z predchádzajúceho dňa, ak nám ostali. Pridáme múku a vajce podľa potreby. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Z cesta vypracujeme malé placky, ktoré pečieme v horúcom oleji. Oleja stačí málo - len aby sa nepripekali.
Na hotové posúchy môžeme natrieť napríklad pomazánku, prípadne obložiť šunkou, syrom, kečupom - jednoducho čo komu chutí. My ich väčšinou zjeme čisté.
V mnohých prípadoch sa tieto posúchy dajú použiť aj ako príloha k hlavnému chodu - ako zemiakové krokety.