Cestovinový šalát s konopným pestom
hustavova.andre...

30 minút
Ak máte radi tradičné cestoviny s pestom, ale nemáte strach ani z experimentov, tak skúste niečo nové: Cestovinový šalát s konopným pestom. Jedlo obsahuje všetky potrebné zložky aké má tanier obsahovať: antirakovinovú zeleninu, sacharidy vo forme celozrnnej obilniny, kvalitné bielkoviny v červenej fazuli a nenasýtené mastné kyseliny v konopnom peste.
Suroviny:
- 3 šálky uvarených celozrnných cestovín
- 3 PL konopného pesta
- 3 cherry paradajky, nakrájané na polovice
- 3 PL póru, nakrájaného na tenké prúžky
- 5 PL rukoly
- 1 šálka prepláchnutej červenej fazule z konzervy
Postup práce:
Uvarené cestoviny zmiešame najprv s pestom, až potom s ostatnými surovinami.
Jednotlivé druhy zeleniny môžeme podľa chuti obmieňať.
Naša rada:
Fazuľu ako zdroj bielkovín môžeme občas vymeniť za tofu či tuniaka.
Dôležitá je rovnica: cestovina + konopné pesto + bielkovina + pór + iná zelenina