Čokoládová torta s príchuťou mäty
hustavova.andre...
30 minút
Ak si chcete dobre a bez výčitiek zamaškrtiť, naša čokoládová torta je nielen plná zdravých surovín, ale aj rýchla na prípravu. Žiadne pečenie a už žiadny špinavý pekáč. Pre tento dezert budete potrebovať kvalitné suroviny, chuť, odhodlanie a samozrejme aj nejaký ten priestor v chladničke. I keď, kto vie? ☺
Suroviny:
- 200 g orechov (mandle, vlašské, para, lieskové orechy)
- 6 ks vykôstkovaných datlí
- 3 PL kokosového oleja
- 4 zrelé avokáda
- 6 PL kvalitného kakaa
- 2 PL javorového sirupu
- pár kvapiek mätovej silice
- 3 PL kokosového oleja
- čerstvé lístky mäty, prípadne orechy, jahody na ozdobenie
Postup práce:
Naša rada:
Do krému môžete pridať aj kvalitnú horkú čokoládu, ktorú pred strúhaným vložíte na cca 10 minút do mrazničky.
Do korpusu tiež môžete pridať aj kvalitné kakao ☺
Korpus:
V mixéri rozmixujeme orechy a datle, kým nevznikne tuhá zmes.
Do zmesi pridáme kokosový olej a dôkladne rozmixujeme.
Dno tortovej formy s priemerom 23 cm vyložíme papierom na pečenie.
Pripravenú zmes rovnomerne utlačíme dlaňou na dno formy, a dáme vychladnúť na cca 30 minút (korpus musí stuhnúť).
Čokoládový krém:
Avokáda olúpeme, odstránime kôstky a vydlabeme dužinu, ktorú dáme do kuchynského robota.
Pridáme kakao, javorový sirup, mätovú silicu, kokosový olej a vyšľaháme to tuhej čokoládovej peny.
Do vychladnutého korpusu nalejeme čokoládovú penu a zarovnáme stierkou.
Tortu môžeme posypať orechmi alebo tesne pred podávaním ozdobiť lístkami čerstvej mäty.
Takto pripravenú tortu odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín (prípadne cez noc).