Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Čokoládová pena zo Zázračného ateliéru

Priemer: 5 (1 hlas)
Čokoládová pena zo Zázračného ateliéru
30 minút

Tento recept pochádza z televíznej relácie "Zázračný ateliér". Je to obľúbený program mojej dcéry, ktorá rada tvorí a skúša nové veci. Má len 4 a pol roka, ale pri výrobe tohoto dezertu aktívne spolupracovala. Dá sa povedať, že ho pripravila takmer sama.

Suroviny: 
  • 100 g tmavej čokolády, napr. čokolády na varenie
  • 100 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 bielky
  • ovocie podľa chuti, napr. čučoriedky a banán
  • čokoláda alebo granko na posypanie - nie je podmienkou ☺
Postup práce: 
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh. Smotanu vyšľaháme do tuha. Pomaly vmiešame sneh do mierne vychladnutej čokolády. Potom pomaly vmiešame i šľahačku. Ten istý postup zopakujeme s tmavou čokoládou. Zmes vložíme zhruba na 1/2 hodinu do chladničky. Do dezertných pohárov alebo misiek navrstvíme časť peny, ľubovolné ovocie a znovu penu. Môžeme si pomôcť cukrárskym vreckom :) Nakoniec dezert posypeme čokoládou a necháme ešte nejaký čas tuhnúť v chlade. Takto pripravená pena vydrží aj do ďalšieho dňa. Na obrázku je pena z bielej čokolády :) Tmavú sme zjedli skôr, než som ju stihla odfotiť...
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu