Hovädzie na hrášku a zemiakové chipsy
hustavova.andre...
90 minút
Pri tejto pochúťke si prídu na svoje najmä deti, ktoré veľmi nemusia "mäso so šťavou" a tiež deti, ktoré majú radi chrumkavé opekané zemiačky. Tento recept ponúka ľahkú a zdravú formu, ako nakŕmiť celú rodinu.
Suroviny:
- zemiaky
- hovädzie stehno alebo roštenka
- mrazený hrášok
- kurkuma - nemusí byť
- soľ, mleté biele korenie
- kokosový olej alebo iný tuk
Postup práce:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 5mm. Opečieme ich dozlata z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyložíme ich na hrubý servítok, aby sa zbavili nasiaknutého oleja a následne ich preložíme do misy, posolíme a premiešame. Mäso nakrájame na tenké plátky a na rozpálenom ohni opečieme 1 min. z každej strany. Mierne posolíme a podlejeme trochou vody. Pridáme trochu korenia, kurkumu a mrazený hrášok. Pomiešame a dusíme domäkka.