Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Hovädzie na hrášku a zemiakové chipsy

Priemer: 4.5 (2 hlasov)
Hovädzie na hrášku a zemiakové chipsy
90 minút

Pri tejto pochúťke si prídu na svoje najmä deti, ktoré veľmi nemusia "mäso so šťavou" a tiež deti, ktoré majú radi chrumkavé opekané zemiačky. Tento recept ponúka ľahkú a zdravú formu, ako nakŕmiť celú rodinu.

Suroviny: 
  • zemiaky
  • hovädzie stehno alebo roštenka
  • mrazený hrášok
  • kurkuma - nemusí byť
  • soľ, mleté biele korenie
  • kokosový olej alebo iný tuk
Postup práce: 
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 5mm. Opečieme ich dozlata z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyložíme ich na hrubý servítok, aby sa zbavili nasiaknutého oleja a následne ich preložíme do misy, posolíme a premiešame. Mäso nakrájame na tenké plátky a na rozpálenom ohni opečieme 1 min. z každej strany. Mierne posolíme a podlejeme trochou vody. Pridáme trochu korenia, kurkumu a mrazený hrášok. Pomiešame a dusíme domäkka.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu