Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Losos s pomarančovo-balzamikovou glazúrou

Bez hodnotení
Losos s pomarančovo-balzamikovou glazúrou
60 minút

Losos je nepochybne veľmi obľúbená ryba, ktorú si mnohí z nás doprajú nielen počas celého roka, ale najmä na Vianoce. Tento recept si môžete doplniť rôznymi druhmi grilovanej zeleniny spolu s toastovým chlebom. 

Suroviny: 
  • 150 g surového lososa (filet)
  • 20 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 20 ml balzamikového octu
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL rozmarínu
  • 2 lístky čerstvej bazalky
  • plátok čerstvého citróna
Postup práce: 
Všetky ingrediencie (okrem lososa) spolu rozmixujeme = vytvoríme marinádu. Marinádu natrieme na filety a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom filety vyberieme a prudko orestujeme asi 4 minúty z každej strany. Takto pripraveného lososa podávame s nasucho opekanými 2 krajcami toastového chleba a orestovaným baklažánom a ďalšou zeleninou podľa vlastnej chuti.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu