Losos s pomarančovo-balzamikovou glazúrou
hustavova.andre...

60 minút
Losos je nepochybne veľmi obľúbená ryba, ktorú si mnohí z nás doprajú nielen počas celého roka, ale najmä na Vianoce. Tento recept si môžete doplniť rôznymi druhmi grilovanej zeleniny spolu s toastovým chlebom.
Suroviny:
- 150 g surového lososa (filet)
- 20 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 20 ml balzamikového octu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL rozmarínu
- 2 lístky čerstvej bazalky
- plátok čerstvého citróna
Postup práce:
Všetky ingrediencie (okrem lososa) spolu rozmixujeme = vytvoríme marinádu.
Marinádu natrieme na filety a odložíme na 30 minút do chladničky.
Potom filety vyberieme a prudko orestujeme asi 4 minúty z každej strany.
Takto pripraveného lososa podávame s nasucho opekanými 2 krajcami toastového chleba a orestovaným baklažánom a ďalšou zeleninou podľa vlastnej chuti.