Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať tuOK

Marocká cícerová polievka

Bez hodnotení
Marocká cícerová polievka
20 minút

Marocká cícerová polievka je nielen veľmi chutná, ale tiež obľúbená medzi milovníkmi netradičných chutí. Kombináciu cíceru, sezamu a ostatných ingrediencií by ste rozhodne mali vyskúšať.

Suroviny: 
  • 2 ČL olivového oleja
  • 1 ČL cesnaku
  • 1/2 cibule
  • 1 menšia mrkva
  • 100 g cíceru (uvareného)
  • 200 ml zeleninového vývaru (voda + solčanka)
  • 1 PL sezamovej pasty
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL petržlenovej vňate
  • kurkuma (príp. kari korenie)
Postup práce: 
Na oleji opražíme kurkumu (kari), nakrájanú cibuľu a cesnak asi 3 minúty a potom odstavíme Medzitým rozmixujeme uvarený cícer s vývarom, sezamovou pastou a citrónom. Zmiešame a ešte spolu povaríme asi 5 minút. Posypeme petržlenom a podávame. Naša rada: Ak nemáte čas variť cícer, môžete použiť napr. konzervovaný cícer.
StiahnuťVytlačiť
 

Upozornenie: Obsah stránky nenahrádza odbornú konzultáciu

Zavrieť reklamu