Marocká cícerová polievka
hustavova.andre...

20 minút
Marocká cícerová polievka je nielen veľmi chutná, ale tiež obľúbená medzi milovníkmi netradičných chutí. Kombináciu cíceru, sezamu a ostatných ingrediencií by ste rozhodne mali vyskúšať.
Suroviny:
- 2 ČL olivového oleja
- 1 ČL cesnaku
- 1/2 cibule
- 1 menšia mrkva
- 100 g cíceru (uvareného)
- 200 ml zeleninového vývaru (voda + solčanka)
- 1 PL sezamovej pasty
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL petržlenovej vňate
- kurkuma (príp. kari korenie)
Postup práce:
Na oleji opražíme kurkumu (kari), nakrájanú cibuľu a cesnak asi 3 minúty a potom odstavíme
Medzitým rozmixujeme uvarený cícer s vývarom, sezamovou pastou a citrónom.
Zmiešame a ešte spolu povaríme asi 5 minút.
Posypeme petržlenom a podávame.
Naša rada:
Ak nemáte čas variť cícer, môžete použiť napr. konzervovaný cícer.