Studená "raw" mrkvová polievka
hustavova.andre...

20 minút
Viac živín, fytochemikálií či kvalitných tukov v jedinej polievke? Taká je “raw” mrkvová polievka, ktorá neprechádza tepelnou úpravou a je teda vhodná na horúce letné dni. Stačí vám čerstvá zelenina, konopné potraviny a za cca 20 minút pripravíte sebe a celej svojej rodine skvelé letné osvieženie :-)
Suroviny:
- 1/4 šálky konopného oleja SUM
- 3 PL konopného semienka SUM
- 4 šálky mrkvy, nastrúhanej najemno
- 3 šálky vody
- 1/4 šálky bielej cibule, nakrájanej na kocky
- 1/4 šálky petržlenovej vňate
- 1/2 šálky špenátu
- 1/4 šálky čerstvých paradajok
- 2 ČL sušeného oregana
- 1 veľké avokádo, nakrájané na malé kocky
- 1/4 šálky citrónovej šťavy v BIO kvalite
- 2 ČL štipľavého čili (malým deťom nedávame)
Postup práce:
Všetky suroviny okrem avokáda a konopného semienka rozmixujeme v mixéri, až kým nevznikne krémová hmota.
Ozdobíme nakrájaným avokádom, konopnými semienkami a posypeme petržlenovou vňaťou.
Takto pripravenú polievku môžeme podávať s celozrnným chlebom.