Neobvyklý dezert: kávová čokoláda s mandľami
hustavova.andre...
20 minút
Ak ste už počuli, že “ochutené čokolády” obsahujú priveľa cukru a len minimum skutočnej čokolády, počuli ste správne! V tomto dezerte je však nielen plno čokolády ale aj dávka kvalitnej kávy, ktoré vám spolu dodajú množstvo antioxidantov v podobe dobrej nálady :-).
Suroviny:
- 300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 85%)
- 1/2 šálky pražených mandlí, nasekaných na menšie kúsky
- 1 – 2 PL kvalitnej kávy z čerstvo pražených zŕn
- kokosový či brezový cukor podľa chuti (nemusí byť)
Postup práce:
Dosku na krájanie obalíme potravinárskou fóliou.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Keď je čokoláda rozpustená, pridáme kávu a cca 1/4 z celkového množstva pražených mandlí.
Zmes dobre premiešame, vylejeme na potravinársku fóliu (na výšku cca 0,5 cm), posypeme zvyšnými mandľami.
Pri izbovej teplote necháme stuhnúť cca 6 – 8 hodín, v prípade nedostatku času ju vložíme do chladničky.
Polámeme na menšie kúsky a môžeme uchovávať vo vzduchotesnej nádobe.