Kalerábová polievka
hustavova.andre...

40 minút
Túto kalerábovú polievku pokojne môžeme nazvať aj " čo záhradka v lete dala". Spájajú sa v nej všetky suroviny, ktoré nám v letnom období dokáže poskytnúť dobrá úroda. Pre tých, ktorí záhradku nemajú, je tu vždy možnosť zadovážiť suroviny v supermakete alebo na trhu.
Suroviny:
- 100g kalerábu
- 50g mrkvy
- 1 cibuľa
- 20g masla
- masť alebo olej
- 50g zeleného hrášku
- soľ, korenie, mletá rasca, maggi
- 30g hladkej múky
Postup práce:
Očistený kaleráb a mrkvu pokrájame na tenšie malé rezance alebo nahrubo postrúhame. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na masle alebo na oleji, pridáme pripravenú zeleninu a vylúpaný zelený hrášok, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme takmer do mäkka. Potom osolíme, okoreníme podľa chuti a zaprášime hladkou múkou. Dovaríme. Hladkú múku možno vynechať a namiesto toho časť polievky odobrať, zmixovať ponorným mixérom a vrátiť späť. Ak máte radi hustejšiu konzistenciu, môžete pred koncom varenia pridať drobnú cestovinu, napríklad písmenká alebo mušličky.