Hrášková polievka s bazalkou
hustavova.andre...

30 minút
Hrášková polievka s mrkvou a bazalkou je vynikajúcou voľbou v čase, keď máme k dispozícii dostatok čerstvého hrášku. Kombinácia hrášku, mrkvy a bazalky vytvorí naozaj zaujímavú chuť.
Suroviny:
- 110 g čerstvého hrášku
- cca 200 ml vody
- 30 g mrkvy
- 5 g stonkového zeleru
- 25 g cibule
- 1/2 strúčika cesnaku
- 1 PL sójovej smotany
- 1 ČL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie (pre malé deti vynecháme)
- majoránka
- oregáno
- bazalka
Postup práce:
Na rozohriatom oleji krátko orestujeme cibuľu, pridáme mrkvu, zeler a hrášok.
Následne to podlejeme vodou, ochutíme cesnakom, majoránkou a oreganom a varíme cca 5 minút.
Osolíme, okoreníme a rozmixujeme na hladký krém.
Podávame s lyžicou sójovej smotany a nasekanej bazalky spolu s nasucho opekaným celozrnným toastom (ak treba, tak s bezlepkovým).