Pikantný vegetariánsky boršč
hustavova.andre...
60 minút
Boršč je nielen svetoznáme, ale aj veľmi chutné jedlo. Dnes vám ponúkame recept na vegetariánsky boršč, do ktorého sme pridali aj trochu čili papričiek.
Suroviny:
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlenu
- 1 ks červenej repy
- 2 ks zemiakov
- 1 pohár červenej kapusty
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 ks paradajkového pretlaku v skle
- 1 ČL olivového oleja
- 1/2 strúčika cesnaku
- 2 PL sójovej smotany
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- mleté čili papričky
- citrónová šťava
- petržlenová vňať
Postup práce:
Do zeleninového vývaru dáme nastrúhanú červenú repu a chvíľu povaríme.
Pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, kolieska mrkvy a petržlenu, zemiaky na kocky, bobkový list, paradajkový pretlak a varíme do zmäknutia zeleniny.
Nakoniec pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trocha čili a cesnak.
Podávame ozdobené so sójovou smotanou a petržlenovou vňaťou.