Zdravá bábovka s ovsenými vločkami
hustavova.andre...
60 minút
Bábovka je veľmi obľúbený dezert, ktorý nevyžaduje žiadne špeciálne cukrárske zručnosti. Vďaka ovseným vločkám, sójovému jogurtu, kakau, hrozienkam, orechom a ďalším surovinám je nielen chutný, ale aj zdravý.
Suroviny:
- 1,5 šálky ovsených vločiek
- 1,5 šálky drvených ovsených vločiek
- 3 celé vajcia
- 3 PL javorového sirupu
- 2 PL olivového oleja
- 2 ks sójového jogurtu
- 1 vanilkový cukor
- 1 bezfosfátový prášok do pečiva
- soľ
- 2 ČL citrónovej kôry
- 0,5 šálky sušených hrozienok
- 0,5 šálky vlašských orechov
- 2 PL kvalitného kakaa
- 1 ks horkej čokolády + olivový olej (na čokoládovú polevu)
Postup práce:
Vločky, vajcia, sirup, vanilkový cukor a kypriaci prášok spolu zmiešame.
Do zmesi pridáme nasekané orechy, hrozienka, citrónovú šťavu, jogurty a všetko spolu zľahka premiešame.
Pečieme pri teplote 160°C cca 50 minút.
Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechmi.